kadın düşmanı politikalar

14 Mayıs seçimleri ile Yeniden Refah ve HÜDA PAR’dan 8 milletvekilinin Meclis’e girmesi, kadın düşmanı politikaların hayata geçeceği endişesini artırdı. Ancak kadınların geri adım atmaya hiç niyeti yok: “Direnişimiz bitmeyecek; koşullar ne olursa olsun yan yana durmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz!”
“İstanbul Sözleşmesi’ni geri kazanmak, 6284 sayılı yasayı değiştirmek isteyenlerin karşısında durmak, dişimizle tırnağımızla elde ettiğimiz haklarımıza sahip çıkmak artık en önemli mücadelemiz. Geri adım atmayacağız, bu karanlığa teslim olmayacağız!” diyen Adıbelli, tüm kadınları oy kullanmaya çağırıyor.
FİSA Çocuk Hakları Merkezi’nden Ezgi Koman ve İSİG Meclisi Üyesi ve Gazeteci Serpil Ünal, çocuk işçi sayısının ve çocuk iş cinayetlerinin arttığına dikkat çekerek, bunda AKP’nin eğitim politikalarının önemli rol oynadığını belirtiyorlar. 4+4+4 eğitim sistemi daha fazla kız çocuğunu okuldan uzaklaştırırken, onları ucuz işgücü olarak, sağlıksız ve güvencesiz koşullarda çalışmaya mahkum ediyor.
İçeriklerimizi kaçırmamak için e-posta bültenimize ücretsiz abone olun!