Mor Tır yola çıkıyor: “Feminist dayanışmamızı büyütelim”

Kadın, LGBTİ+ ve çocuklar için İstanbul’dan deprem bölgesine Mor Tır göndermeye hazırlanan feministler, “Tırı birlikte dolduralım, feminist dayanışmamızı büyütelim” çağrısında bulunuyor.
Paylaş:

Depremin olduğu günden beni depremzede kadın, LGBTİ+ ve çocuklarla dayanışmak için çalışmalarını sürdüren Afet için Feminist Dayanışma Grubu, şimdi bölgeye Mor Tır yollamaya hazırlanıyor.

Gruptan yapılan açıklamada, deprem bölgesinde kadın, LGBTİ+ ve çocukların özellikli ihtiyaçlarının yeterince karşılanmadığına dikkat çekilerek şöyle denildi:

“Üzgünüz, kızgınız, öfkeliyiz! Bu yıkımın asıl sorumlusunun yalnızca deprem değil; ihmalkârlık, rant hırsı olduğunu biliyoruz. İlk günden beri farklı şekillerde kadın, LGBTİ+ ve çocuklarla dayanışmaya çalışıyoruz. Deprem bölgesinde özellikli ihtiyaçlarının yeterince karşılanmadığını görüyoruz. Felaketlerin kadınlar ve LGBTİ+lar üzerindeki katmanlı etkisine ve ihtiyaçlara erişimde karşılaştıkları ayrımcılığa şimdiden tanığız. İstanbul’dan bölgeye yollayacağımız tırı beraber doldurup feminist dayanışmamızı büyütelim.”

Malzemeler üç merkezde toplanacak

Beyoğlu’ndaki Feminist Mekân, Kadıköy’deki Eğitim Sen 2 No’lu Şube ve Bakırköy’deki Mimarlar Odası, malzeme toplama merkezleri olarak belirlendi. Bu merkezler her gün 14.00-21.00 saatleri arasında açık olacak. Malzemelerin iletilmesi için son gün 19 Şubat Pazar.

Bölgeden alınan talepler doğrultusunda oluşturulan ihtiyaç listesi ise şu şekilde:

-Ped, günlük ped

-Külot, atlet, çorap (kadın)

-Külot, atlet, çorap (çocuk)

-Sutyen, lambada

-Hasta bezi

-Çocuk bezi

-Diş fırçası, diş macunu

-Tırnak makası, jilet

-Dezenfektan

-Yelek

-İçlik

-Tuman

Bu listenin bölgedeki ihtiyaçlara göre güncellenebileceği belirtiliyor.

Paylaş:

Benzer İçerikler

Tekstil sektörünün ağırlıklı olduğu Malatya’da depremden iki hafta sonra fabrikalar açıldı. Civardaki konteynerler işçi kamplarına dönüştürülürken kadın ve çocukların buralarda kalmasına izin verilmediğinden, kadınların çoğu fabrika dışına itilmiş. Bazı kadınlar ise güvenlik ve hijyen sorunları nedeniyle ücretli işlerini bırakmışlar.
Bölgede deprem öncesinde, evlere temizliğe ve bağ bahçe işlerine giden kadınların hepsi düşük ücretlerle, sigortasız çalışıyorlardı. Düzenli işlerde çalışanlar için bile asgari ücret lükstü. Temizlik işi yapanlar, şimdi de hasarlı evlerde can güvenliği tehdidiyle karşı karşıyalar.
Kahramanmaraş’ın Merkez ve Pazarcık ilçelerinde kadınlarla konuşuyoruz. Tuvalet ve banyo sorunları hâlâ çözülmemiş. Aşevlerinin çoğu bölgeyi terk ederken yemek yapma, çamaşır yıkama zorunluluğu kadınların bellerini iyice büküyor. Kapanan fabrika ve atölyeler nedeniyle işsizlik de gelir düşüklüğü de had safhada…
“Gerçekten doğayla dost, ekolojik, kültürlerin korunmasına uygun, bir arada olmayı savunan bir kenti inşa etme planımız var. Elbette cinsiyetçi olmayan, kadın odaklı. Şu açıdan çok umutluyuz; Hatay’da halk bunu istiyor.”
İçeriklerimizi kaçırmamak için e-posta bültenimize ücretsiz abone olun!