“Kadınlar Sendikaların Neresinde?” etkinliğimiz Youtube kanalımızda

Kadınİşçi’nin “Kadınlar Sendikaların Neresinde?” başlıklı etkinliğine çeşitli işkollarından sendikacı kadınlar ve eylemci kadın işçiler katıldı. Kadın-sendika ilişkisinin ele alındığı toplantıda ortak talep; bağımsız bir kadın emek ağı kurulması oldu.
Paylaş:

Kadınİşçi; 8 Mart’ta alanlardan, feminist gece yürüyüşünden aldığı coşku ve heyecanla, 10 Mart Pazar günü Kadıköy’de bulunan Mor Mekan’da “Kadınlar Sendikaların Neresinde?” başlıklı bir etkinlik düzenledi.

Sare Öztürk moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, Mor Liste’den Ayşecan Ay ve Kadınİşçi’den Bahar Gök konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte, konuşmacıların “kadınlar olarak hayatın her yerindeyiz, sendikanın da her yerinde olmak istiyoruz. Ne sadece en tepesinde ne sadece en altında” şeklinde özetlediği feminist sendikal mücadele deneyimleri ve talepleri konuşuldu.

Konuşmacıların ardından forum bölümünde kadınlar çalışma koşulları ve grev deneyimlerini, sendikal mücadele birikimlerini paylaştılar.

Kadın işçilerin, sendikalarda eşit politik özneler olması ve kadınların yaşamına doğrudan etki eden feminist politikaların hayata geçirilmesi için bağımsız kadın emeği ağının oluşması kritik bir önem taşıyor” mesajının verildiği etkinlikte kadın emeği alanında politika üreten feministlere, sendikalarda mücadele veren kadınlara birlikte hareket etme çağrıları yapıldı. Etkinliğimizin, çekimini Güliz Sağlam’ın üstlendiği videosu yayındadır:

Paylaş:

Benzer İçerikler

70 gündür fabrika önünde direnen Polonez işçileri kadın örgütlerini ve feministleri dayanışmaya çağırıyor. Bu çağrıyı ilettiğimiz ve iletimize cevap veren kadın örgütleri “boykot ve dayanışma eylemleri yapalım” fikrinde ortaklaşıyor. O halde gelin Polonez’de kadın işçilerin taleplerini yaygınlaştırıp, seslerine ses katalım…
Türk-İş dün 81 ilde “Zordayız, geçinemiyoruz” diyerek eylem çağrısı yaptı. Ancak işçiden habersiz, fabrika ve işyerlerinden uzak bir eylemden beklenileceği üzere zayıf görüntüler ortaya çıktı. İstanbul’daki eylem bunun en sarih örneği oldu.
CarrefourSA Esenyurt depo direnişinin ikinci gününde kadın işçiler Gülşah, Emel, Perizade ve Esra ile konuştuk. Esra “Bugün onlara olanın bize de olacağını biliyoruz,” Gülşah “İçeride can güvenliğimiz yok” Emel “Bir beyaz yakalı bir kadın çalışanı taciz edebilir mi?” Perizade ise “Biz illallah ettik buradan, sesimizi duymaları gerekiyor” diyor.
AKP’li yöneticilerin baskı uyguladığı Menemen Belediyesi’nde kadın işçiler sürgüne gönderildi. Onları yıldırmak için süpürgeyi araç olarak kullandılar. Tazminatsız atıldılar fakat sessiz kalmadılar. Belediye önünde 83 gündür direniyorlar. Eylemci işçilerden Umut yaşananları anlattı.
İçeriklerimizi kaçırmamak için e-posta bültenimize ücretsiz abone olun!